De spelregels van Blackjack

Blackjack is een aantrekkelijk kaartspel omdat het ook te beïnvloeden is door de speler zelf. Als je de spelregels goed genoeg kent kan je op basis van beslissingen meer winst eruit slepen. Weet wat je moet doen bij elke hand zodat je de juiste beslissingen maakt en niet onnodig geld verliest. Bij blackjack moet je 21 behalen en hier dichterbij komen dan de bank (het online casino). De kaarten hebben allen verschillende waardes waarmee je dit kunt behalen.

De puntentelling

De puntentelling van blackjack gaat als volgt: De kaarten met de waardes erop beschreven vanaf 2 tot en met 9 worden berekend als wat erop staat. De tienen en plaatjes zoals boer, vrouw en heer tellen ook als 10. De aas is een belangrijke kaart, deze telt namelijk als 1 en 11, dat mag je zelf beslissen. Zo kan je hem af en toe als 1 gebruiken om uiteindelijk een betere waarde te behalen hierdoor als je nog een extra kaart trekt. Het kan zo zijn dat je een 7 en aas in handen hebt (telt als 18), maar je ziet de deler met een open 9. Er zitten veel waardes van 10 in dit kaartspel dus de kans is groot dat de deler 19 behaalt. Nu kan je nog een kaart gaan trekken en de aas als 1 laten tellen. Als je nu nog een aas erbij trekt zit je zelf ook op 19 en verlies je niet de hand van de deler.

Inzetmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden aanwezig bij blackjack online. Als je gebruik maakt hiervan kan je de winsten maximaliseren. Je kan kaarten splitsen, de inzet verdubbelen, een verzekering plaatsen of direct terug trekken. We zullen je een duidelijke uitleg geven over deze mogelijkheden zodat je direct weet wat te doen als dit je overkomt tijdens het spelen.

Splitsen: Splits de kaarten als je twee gelijke waardes in je handen ontvangt. Splits niet als je twee tienen in handen hebt, dan heb je namelijk al 20. Als je twee negens in handen houdt is het aan te raden om ook te passen. Bij twee achten kan het zo zijn dat je liever de kaarten splitst zodat je twee keer kans maakt op een hogere waarde dan 16. Leg hiervoor een extra inzet naast de huidige inzet en maak twee keer kans op een winnende handcombinatie.

Verdubbelen: Je kan de inzet verdubbelen als je de eerste twee kaarten hebt ontvangen. Wel is dit soms een groot risico omdat je nog maar één extra kaart mag trekken nadat je hebt verdubbeld. Bij een waarde van 8, 9 of 10 kan je verdubbelen en nog één extra kaart ontvangen. En dan maar hopen op een goede volgende kaart!

Verzekeren: Verzeker je hand als je een aas of 10 open ziet liggen bij de deler/bank. Je kan de helft van de huidige inzet ernaast plaatsen en zo geld terug ontvangen als de deler daadwerkelijk een blackjack behaald. Hierdoor kan je wat verlies besparen. Als de deler geen blackjack behaald maak je nog altijd kans om met je hand te winnen van hem met een combinatie dat dichter bij de 21 in de buurt ligt.